Programmet for Strøm Festival 2022 er klar

Årets deltagere kan bl.a. se frem til tre-etagers rave, metro-koncerter og rulleskøjtedisko.

af | 8. jun 2022

Mere end 20 danske og udenlandske artister står til august på spring for at fylde byen med hver deres take på den elektroniske lyd, når Strøm under et nyt format igen skaber plads til musikken.

Strøm Festival 2022 forløber over tre uger, med main events d. 13., 20. og 27. august, som krydres med en række kontinuerlige lydinstallationer fra undergrunden, bogstaveligt talt. 

Festivalen skydes for alvor i gang med en ægte Strøm-klassiker, når det ikoniske Rulledisko transformerer DGI Byens idrætshal til en kæmpemæssig roller rink med plads til dans både med og uden rulleskøjter. Aftenens soundtrack, som primært vil bevæge sig mellem disco, house og vogue, leveres af NTS resident og pladedigger Zakia, ballroom DJ legenden MikeQ, og lokale acts Mira Campau, Cockwhore & Macho og Téa, som alle har sat deres aftryk på den lokale klubscene. Det er fri entre på eventet, som løber fra kl. 16 til 02.

20. august indtager musikken for alvor det offentlige rum, når Strøm i samarbejde med Metroselskabet inviterer på livekoncerter og feststemning i metrotoget mellem Vestamager, Vanløse og Lufthavnen. Under turen vil fire elektroniske værker, komponeret til lejligheden af hhv. Mbizo, Matriark, Deb Foam og Perko, kunne opleves live mens toget glider fra tæt bebyggelse gennem underjordiske tunneler til naturskøn fælled. Trans Metro Express starter fra Vestamager station og rammer alle stationer på skiftevis M1 og M2, hvor alle har mulighed for at springe ombord så længe kapaciteten tillader det. 

Som punktum for årets festival indtager Strøm det ikoniske Stengade 30, som denne aften omdannes til et rave extravaganza i tre etager med det bedste Københavns klubmiljø har at byde på. Med sig har Strøm inviteret UUMPHFF Radio og SWEAT til at kuratere og dekorere hver deres etage. Foreløbigt kan gæsterne se frem til at opleve Strøm-kuraterede Tygapaw, Nene H, Okouru og Cynnamon, som alle spiller på mellemetagen. Dørene åbner kl. 22.

I ugerne op til hvert main event kan lydnørder, musikinteresserede og forbipasserende opleve lydkunsten i helt nye rammer på Solbjerg Plads, hvor lyden af tre af landets dygtigste elektroniske producere vil strømme op gennem 32 brønde udstyret med hver deres lydkanal. Sofie Birch, CTM og Schacke får rig mulighed for at eksperimentere med både lyd og publikumsoplevelsen, når deres særligt komponerede værker ser dagens lys. Sofie Birchs værk kan som det første opleves fra 8. august.

Om årets program udtaler Malika Mahmoud Henriques, musikansvarlig i Strøm: “Jeg er mega stolt af årets program, som både hylder DJs som de kunstnere, de er, og giver dem plads i nogle rammer, hvor et nyt publikum får mulighed for at opleve dem”.

Få det fulde overblik over festivalprogrammet her.

Vi melder løbende nyt ud om årets festival via Facebook og Instagram, samt selvfølgelig på siden her.

 

Strøm Festival 2022 er muliggjort med støtte fra Statens Kunstfond, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Koda Kultur, Frederiksberg Fonden, Gamma Brewing og William Demant Fonden. 

 

Lineup: Strøm Festival 2022

Tygapaw (US)

Nene H (DE)

Cynnamon (DK)

MikeQ (US)

CTM (DK)

Schacke (DK)

Okouru (FR)

Sofie Birch (DK)

Zakia (UK)

Cockwhore & Macho (DK)

Téa (DK)

Mira Campau (DK)

Matriark (DK)

Perko (DK)

Mbizo (DK)

Deb Foam (DK)

UUMPHFF Radio (DK)

SWEAT (DK/SE)