STRØM
TIL

 
BØRN

FOKUS

  • At give børn og deres lærere/pædagoger en succesoplevelse med at være kreativt skabende på elektroniske instrumenter
  • At give (musik)lærere inspiration og konkrete metoder til at kunne inddrage teknologiske virkemidler i deres undervisning
  • At støtte musikfaget, som i mange folkeskoler er hårdt udfordret bl.a. pga. mangel på uddannede musiklærere
  • At sætte fokus på hvad musik kan betyde for børns selvværd, når musik er et individuelt udtryksmiddel

KONCEPT

Musiklærere i folkeskolen og på musikskoler efterspørger nye kompetencer til musikalsk kreativitet og sammenspil med mange elever. Det er vores erfaring at teknologien giver mange nye muligheder i forhold til at arbejde med kreativitet i det hele taget, og Strøm til Børn formidler konkrete bud på den nødvendige metodebevidsthed.

Strøm til Børn er et nationalt undervisningsinitiativ der har været under udvikling siden 2010. Visionen er at videreformidle metoder til at anvende teknologi som musikalsk udtryksmiddel, så børn og unge ikke kun oplever musik passivt som lytter eller publikum, men med en deltagende tilgang. Vi underviser børn og unge i at anvende teknologi i en skabende proces, og laver desuden opkvalificering workshops for musiklærere med henblik på at de efterfølgende kan inddrage de teknologiske muligheder i deres musikundervisning.

Strøms underviserne er professionelle musikere med kompetencer indenfor klasserumsledelse og anerkendende pædagogik.

“Eleverne opdagede at noget, der ser svært ud, kan være nemt, når man bliver guidet igennem på en meget professionel og struktureret måde.” 

– Katja, klasselærer, Johannesskolen, Frederiksberg

ELEVER

Hvad siger eleverne?
“Jeg vågnede og gad ikke i skole. Men så kom jeg i tanke om at det ikke var en almindelig skoledag, men at vi skulle lave musik med Strøm, og det var rigtig sjovt i går. Jeg havde faktisk en rigtig god morgen.”

“Det er sjovt!”

“Gid vi skulle det her hver dag!”

… “Fordi vi får lov til at lave vores eget musik!”

… “Fordi jeg nu har lært noget om hvordan man kan lave musik på en tablet, og jeg kan fortsætte derhjemme.”

Hvordan er undervisning for eleverne?
Strøm til Børns undervisning i folkeskolerne er tilpasset den enkelte elev og har som mål at introducere eleverne til teknologi der gør at musikken kan bruges som udtryks middel, så de får en ny musikalsk oplevelse, udover at lytte.

Undervisningen skaber mangfoldige musikalske fællesskaber, der går på tværs af sociale, kulturelle og kønsmæssige baggrunde, da hver enkelt elevs kompetencer bliver sat i spil i trygge rammer.
Uanset om eleverne kommer fra et hjem med violin og klaver, eller aldrig har rørt et instrument, kan de være med på helt samme niveau.

LÆRERE

Hvad siger lærerne?

“Jeg lærte SÅ meget om at tilgå musikken elektronisk med eleverne. Og at vi ved at arbejde på den måde kan lade eleverne være skabende. Strøm til Børn har hamrende dygtige undervisere, der har styr på klasserumsledelse, og man kunne godt mærke at de er meget skarpe på at undervise. De havde en strategi med sig og var meget trygge ved at arbejde med eleverne.”
– Mia, musiklærer, Absalons Skole, Roskilde

“Eleverne opdagede at noget, der ser svært ud, kan være nemt, når man bliver guidet igennem på en meget professionel og struktureret måde.”
– Katja, klasselærer, Johannesskolen, Frederiksberg

“Børnene oplevede en kreativ succes. Det var supergodt at de med simple redskaber, kunne skabe noget ud fra deres egne frie ideer. Jeg så som musiklærer en anden måde at formidle kreativitet på. Jeg så hvordan elever kan have stramme rammer og stadig opleve frihed til egne ideer. Disse metoder kommer jeg til at bruge i undervisningen fremover.”
– Christian, musiklærer, Skolen på Strandboulevarden, København

“Det er den fedeste investering i musikalsk, kunstnerisk og almen dannelse!”

– Sebastian, lærer, Hendriksholm Skole, Rødovre

Hvad gør jeg hvis jeg er lærer og gerne vil høre mere?
Hvis du er lærer eller på anden måde tilknyttet en folkeskole, har du muligheden for at få Strøm til Børn til netop din skole. Undervisningen kan foregå på følgende måder.

Skoleforløb: Flerdages forløb med to undervisere for 4.-6. klassetrin inkl. opkvalificering af skolens musiklærere.

Opkvalificering: Undervisning af lærere og pædagoger i folkeskolen, musikskoler og andre.

Gæsteundervisning: 45 minutters undervisning i 4.-6 klasse.

Session: Enkelt workshop for børn og unge tilpasset omstændighederne.

Metoder: Udvikling af nye undervisningsmetoder (lærer- og pædagoguddannelser, konservatorier, universiteter og andre)

Kontaktpersoner

Strøm til Børn
Jeanette Frederiksen
jeanette@strm.dk
20996985

Direktør
Frederik Birket-Smith
frederik@strm.dk

Sekretariatsleder
Maja Kring Schjørring
maja@strm.dk

Indhold
Kristian Kjøller
kk@strm.dk

Kommunikation
Bjarke Due Gunslev
bjarke@strm.dk

Digital Kommunikation
William Sass
william@strm.dk

Marketing & Partnerskaber
Frederik Bentsen
fb@strm.dk

Knowledge
Jeppe Vingum
jeppe@strm.dk

Produktion
Thorbjørn Ulvskov
thorbjorn@strm.dk

Assistent
Freia Buus Bille
freia@strm.dk

AKTUELT AKTUELT AKTUELT AKTUELT AKTUELT AKTUELT AKTUELT AKTUELT

Børnesamballadebaderave

Børnesamballadebaderave

Tag dine børn med til en festlig tur i svømmehallen, når Strøm og DGI Byen inviterer til baderave med brasiliansk musik og dans for børn op til 10 år. Carla Schack og Benjamin Vinding (Mestre Espiga) skaber sammen en varm og legende stemning for jer alle sammen med...

→ Læs mere
Fast Lytter: Kong Kurs

Fast Lytter: Kong Kurs

Fast Lytter Fredag: Kong Kurs dropper 30 nye tracks til Strøms playlist. Kong Kurs – tillykke med dit nye album, der er droppet i dag. Fortæl   Jeg har udgivet mit debut album LEGO i dag. Det har været mange år undervejs, men nu er det ude og jeg glæder mig til...

→ Læs mere
Strøm Mix 023: Sham

Strøm Mix 023: Sham

Direkte til december: Sham smider det seneste Strøm Mix i serien og dedikerer det til “de smil vi sender ud til hinanden på dansegulvet, hvor vi føler os lidt ekstra lækre.” Sham siger, at mixet minder om settet inden lukkesettet drøner igang. Hård...

→ Læs mere
Fast Lytter: Sound and Fury

Fast Lytter: Sound and Fury

Sound and Fury (Andrés Delgado) is a Colombian-born, South London raised producer, DJ and photographer. He currently resides in Copenhagen taking on the city with his unique musical perspective of bass and riddims. Sound and Fury is also co-founder of the...

→ Læs mere
Strøm Mix 020: High Graid

Strøm Mix 020: High Graid

High Graid har med sin opvækst i London bragt en kombination af hårdtslående trommer og perkussion til den københavnske klubscene. Kendt for sine eklektiske sets, som blander alt fra UK funky og hard drum, til amapiano og UK drill,  For at se denne afspiller skal du...

→ Læs mere