Flere navne til Strøm Festival 2018!

af | 11. feb 2018

Foto: Flemming Bo Jensen

Ud over de allerede offentliggjorte koncerter og fester, som kommer til at foregå i KPH Volume – herunder koncerterne med houselegenden Larry Heard, funkikonet Dâm-Funk og københavnerpladeselskabet Posh Isolation og raves arrangeret sammen med SydhavnsGadeFlipkompagniet og Smerz, har vi selvfølgelig også en lang række events rundt omkring i København og Frederiksberg på alternative koncertvenues – oplev blandt andet en britisk verdensstjerne, mens du står på rulleskøjter, sov til musik lavet af planter, hør ambient i Vor Frue Kirke og se solen gå ned over Københavns tage til lyden af nogle af Københavns førende musikere og DJ’s.

Verdensstjerne med rulleskøjter og sommerens rooftop party

Årets Strøm Festival byder på en unik mulighed for at opleve den sjældent besøgende verdensstjerne, britiske Floating Points – mens du står på rulleskøjter! DGI-byens Idrætshus bliver omdannet til kæmpe havefest. I 1970’ernes USA var rulleskøjtehallerne stedet, hvor de unge mødtes for at orientere sig i den nyeste og sprødeste musik.

DGI-byen danner også rammerne for et andet af Strøm Festivals helt store signaturarrangementer, når det ikoniske røde tag danner rammerne for årets rooftop party. Med solnedgangen i øjnene kan du nyde elektroniske beats fra nogle af de største danske DJ’s; Noir, Denis Horvat, Kasper Bjørke og AVIAJA. Aftenen byder også på livekoncert med Goss, som har fået airplay på Radio 1, gået #1 på Hype Machine med sit debut track.

Plante- sove- og kirkekoncert

Til Strøm til Planter – Sovekoncert på Slow, leveres al musikken af SLOWs plantehave. Stan Nastev har lavet et instrument, som registrerer planternes bevægelser og impulser og oversætter dem til toner, som derefter bliver oversat til ambient musik. Koncerten er arrangeret som en sovekoncert, så hvis du medbringer din sovepose så byder vi på koncert man kan sove til og biodynamisk morgenmad fra Birkemosegaard.

Ambient fordybning finder man også, når vi teamer op med God Goes Deep og inviterer til en musikoplevelse af de helt særlige. I mastodontiske Vor Frue Kirke, hvor God Goes Deep normalt holder til, kan du opleve ambient/downtempo-navne i skøn forening, når britiske Jonny Nash og amerikanske Suzanne Kraft besøger København. Et nyt anlæg og lyssætning, der understreger kirkens arkitektur, løfter musikoplevelsen til nye højder.

Usædvanlige genrer rammer Frederiksberg

Under sommerens festival er der også mulighed for at høre noget man med garanti ikke møder hver dag i København. I den 104 år gamle Riddersalen ved Frederiksberg Have bliver det muligt at opleve intet mindre end et tysk techno marching band, når 12-mand høje MEUTE giver koncert. Bandet er, udover at være blandt de mest bookede festivalbands i Europa, vaskeægte virale kendisser. Deres første techno-cover af me’s REJ fik over 650.000 facebookvisninger på bare én uge. Med klassiske instrumenter, som messing- og træblæsere og stor- og marchtrommer, nyfortolker de elektroniske klassikere, som du aldrig har hørt dem før.

En anden genre som for tiden er ved at blive nyfortolket, som man aldrig har hørt den før, er den frembrusende britiske jazz, der kombinerer klassiske jazzrytmer med inspiration fra elektroniske genrer som grime, jungle og house. To af de mest iøjnefaldende aktører på scenen er Moses Boyd og Fatima & The Eglo Live Band, som spiller en udendørskoncert ved det nye kulturhus KU:BE på Frederiksberg. Danske Athletic Progression står for opvarmningen.

Vi ses!