Amapiano: Strøm Weekend Vibes 001

Lyt med til Strøms nye weekend-playliste - i første ombæring kurateret af 2000F og med fokus på den sydafrikanske klubgenre Amapiano.

af | 29. jan 2021

Velkommen til Strøms nye Weekend Vibes-playliste.

Med en fortsat nedlukning, der ser ud til at trække ud et godt stykke tid endnu, er vi mange, der trænger til et solidt skud lykke, der kan løfte humøret. Det næste stykke tid laver vi derfor weekend-playlists til jer ugentligt, så vi sammen kan komme så godt som muligt igennem det næste stykke tid, indtil vi igen kan mødes på dansegulvet.

I første omgang er det Strøm-boss 2000F aka Frederik Birket-Smith, der kuraterer vores playliste, og han har valgt at sætte fokus på Amapiano – en ekstremt dansabel klubgenre, der udspringer fra Sydafrikas townships og består af en fantastisk hybrid af bl.a. deep house, gospel, RnB og kwaito. Lyt med!

For at se denne afspiller skal du acceptere marketing-cookies

Er du ny til Amapiano-genren, så er det største hit uden tvivl første track på listen – John Vuli Gate af Mapara A Jazz med Ntosh Gazi og Colano. Derudover består listen af tracks, der viser Amapianos fokus på især soulful klaver, monster-basslines, masser af percussion og – mærkeligt nok for elektronisk klubmusik – som oftest slet ingen stortromme.

Det gør dog ikke genren mindre dansabel – Amapiano er i høj grad båret af dans, dance-battles og det at være kreativ med ens moves. Se f.eks. her på Youtube, hvor en compilation af nogle af de fedeste trin er samlet:

For at se denne afspiller skal du acceptere marketing-cookies

Husk også at følge os på Spotify, hvor vi kommer til at fyre op for mange flere playlists i fremtiden

Foto: Billedet er fra musikvideoen til John Vuli Gate af Mapara A Jazz, Ntosh Gazi og Colano