Strøm Festival 2020 offentliggør fuldt program

Strøm er stolte af at kunne offentliggøre, at Strøm Festival 2020 bliver afholdt d. 12. – 15. august. Festivalen byder på en række nye koncepter og koncerter, fysiske såvel som digitale, der udfordrer og nytænker begrænsningerne, coronakrisen ellers har sat.

af | 20. jul 2020

Strøm kan nu fortælle, at Strøm Festival 2020 er tilbage på programmet – i år som hybrid mellem en fysisk og digital festival. Festivalen kommer til at tage afsæt i den igangværende coronakrise, hvad den har betydet for det elektroniske musikmiljø herhjemme, og hvordan vi sammen kan bevæge os fremad.

Coronakrisen har påvirket alle dele af vores liv og taget hårdt på mange. Men krisen rummer også et stort potentiale til forandring: Vi er blevet slået ud af vores faste rytmer og tvunget til at reevaluere alle dele af vores liv. Det gælder ikke mindst for musikerne, hvis levebrød og kunstneriske platform midlertidigt er blevet taget fra dem.

Festivalen åbner i den historiske Dagmar Biograf, hvor vi har inviteret tre af Danmarks mest interessante elektroniske artister – SØS Gunver Ryberg, Schacke og Mr. IRL aka Natal Zaks – til at lave tre originale audiovisuelle værker, der udforsker tilværelsen som artist i karantæne. Værkerne er baseret på tre originale tracks, skabt under isolationen, og du kan være med til premieren i Dagmar Biograf.

Et andet perspektiv får du, når Strøm præsenterer både Masterclass-videoer og en fysisk talk med mesterproducerne ELOQ og Lille Høg. I videoerne giver de en guidet tour i nogle af de nye teknikker, de har udviklet under karantæneperioden, og samme dag vil det være muligt at møde dem og stille spørgsmål til deres praksis.

Vi skal selvfølgelig heller ikke snydes for at danse sammen, selvom den nuværende situation sætter en række begrænsninger for hvordan, og hvor mange vi kan samles. Strøm indfører derfor i år en række Hurtigbusser, hvor du iført fuld beskyttelse – inklusiv mundbind og beskyttelsesdragt – bliver fragtet rundt i byen ved en rullende fest til lyden af nogle af Københavns hårdeste og hurtigste DJs.

Vi er også stolte af at kunne præsentere en hel dag med aktiviteter for de yngre, når Strøm til Børn, Thomas Vibe og Onkel Reje inviterer til Danmarks største og første online Børnerave. Samme dag får unge i alle aldre også mulighed for selv at prøve kræfter med at lave et track med undervisningsserien Byg Beats med Onkel Reje.

På festivalens sidste dag danner Cisternerne under Frederiksberg rammerne, når Strøm inviterer på en enestående rejse ned i den danske undergrund, i selskab med et af de største elektroniske navne Danmark kan mønstre på den internationale scene. Det underjordiske vandreservoir vil vise sig fra en helt ny side, når de lange, mørke gange og store drypstensgrotter lyses op af en specialdesignet lysinstallation, sat til lyden af en af landets ypperste DJs og producere, der først afsløres til selve eventet.

Fuldt lineup:

 • Schacke
 • Søs Gunver Ryberg
 • MR IRL (Natal Zaks aka Central aka Palta aka El Trick)
 • Lille Høg
 • ELOQ
 • Peckerhead
 • N.E.Girl
 • Ida Engelhardt
 • Onkel Reje
 • Thomas Vibe
 • Secret act

Se det fulde program samt events her.

For yderligere information:
Presseafdelingen i Strøm: press@strm.dk
Kommunikationschef i Strøm, Bjarke Due Gunslev: 
bjarke@strm.dk

Tak til vores partnere og bidragsydere Statens Kunstfond, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Heineken, Frederiksberg Fonden, Tuborgfondet, William Demant Fonden og Wilhelm Hansen Fonden.