Strøm Mixx 007: Malika Mahmoud

Denne måned byder vi Malika Mahmoud indenfor i studiet til nyeste udgave af vores Strøm Mixx-serie. Malika er en del af Strøms kuratorgruppe, DJ og tidligere stifter af MMH Radio - lyt med!

af | 4. mar 2021

Denne gang byder vi Malika Mahmoud – DJ, tidligere stifter af den populære community-radio MMH Radio og medlem af Strøms kuratorgruppe –  indenfor i studiet til nyeste udgave af vores Strøm Mixx-serie.

Malikas mix er en mere eller mindre bevidst hyldest til de klubaftener, hun for alvor savner lige nu. Der er artister fra omtrent 15 forskellige lande med og et hav af genrer, stemninger og tempoer. Vi har talt med hende om hendes mix – lyt og læs med herunder:

For at se denne afspiller skal du acceptere marketing-cookies

 

Kan du beskrive dit mix kort? Hvad har du ladet dig inspirere af, og hvad håber du på, at man som lytter tager med?

Jeg ville beskrive det som et club-eksperimentalt rave-mix med drum n’ bass-breaks. Jeg er generelt rigtig glad for elektroniske club-edits, -remixes og nyfortolkninger af slut-90’er og 00’er rnb-hits, som man måske fornemmer i mixet.

Derudover har jeg også en stor glæde for genrerne neo-reggaeton og dembow, og jeg tror, at det er ret beskrivende for min selektion, at det altid er melodisk på en eller anden måde.

Er der nogen, du har med i dit mix, du særligt gerne vil fremhæve?

Fra mit mix vil jeg gerne fremhæve særligt Fauzia, Kelela, DJ Plead og Yayoyanoh.

Kelela er en artist, jeg har hørt rigtig meget under corona, især hendes album Take Me A_part, The remixes, som er alle sangene fra hendes debutalbum, men remixet af artister, som er så next level på alle parametre. Gennem det album får man et totalt overblik over hendes musiksmag og inspirationskilder, og alle features er optur.

Yayoyanoh fortjener også et skud ud. Hans stemme og måde at frasere på, synes jeg, er mega fed, og så arbejder han sammen med rigtigt mange forskellige, men virkeligt fede producere. Han er desuden en del af Bala-crewet, der bl.a. tæller navne som Uli, Kami, Organ Tapes, Woesum og Endgame, som alle fortjener et shoutout.

Hvordan har du håndteret tiden i lockdown? Er der noget, der har været særligt svært? Har du modsat lært nogle ting, du kan tage med, når det bliver “normalt” igen?

I 2021 har corona givet mig tid, hvilket jeg havde brug for. Tænketid og tid til at komme mig over et helt vildt voldsomt og vigtigt år 2020. Tid til at kede mig lidt og finde ud af, hvad jeg savner fra tiden før corona, men også de ting, jeg værdsætter i min corona-hverdag.

Jeg har det sidste år lavet mine allerbedste mixes, synes jeg selv, og virkelig nydt den del.

Lockdown har også givet mig tid til at dyrke Missy Elliott, som jeg er pinlig over, jeg aldrig har dyrket mere. Jeg har altid lyttet til hendes musik, men jeg har aldrig dyrket hende, hvilket totalt er en fejl. Hun er den mest OG queen, jeg kan komme i tanke om, og hendes musik har virkelig fået mig til at smile og grine og ikke mindst inspireret mig.

Har du nogle spændende ting i pipelinen, vi skal være opmærksomme på?

Jeg vil jeg gerne gøre opmærksom på UUMPHFF, som kommer til at udgive nogle fede numre i år og ligeledes afholde en række koncerter med virkelig fede bookinger.

De udgiver derudover et nyt mix hver måned, som indtil videre også alle har været virkelig fede. Simin, Xenia Xamanex, Free.Form.Tragedy og jeg selv har indtil videre været med.

For at se denne afspiller skal du acceptere marketing-cookies

Derudover vil jeg gøre opmærksom på et andet initiativ, som jeg er mega stolt af, at en masse engagerede mennesker har fået op at køre, nemlig KFP – Købenahvns Frie Promotere. En netværks- og interesseorganisation, som koncert- og klubarrangører af mindre størrelse kan få lov til at være med i.

Formålet er at forbedre aktørernes vilkår, så vi fortsat kan blive ved med at holde fede koncerter og fester rundt omkring i Københavns Kommune. Hvis man selv er uafhængig promoter eller arrangør, så tjek det ud!

Og så en sidste tilføjelse – jeg har totalt optur over det her nummer og video fra Angel Wei, som er en artist, jeg glæder mig til at se mere fra efter det her. Det kommer direkte ud af København, og jeg vil anbefale alle Strøms læsere at lytte med.

For at se denne afspiller skal du acceptere marketing-cookies