Digitale lyspunkter fra et år med nedlukning

Vi markerer etårsdagen for nedlukningen af Danmark med et kig mod noget af det bedste, der siden er kommet ud af musikkens digitale verden.

af | 11. mar 2021

Foto: Still fra filmen ‘Ryuichi Sakamoto: Coda’.

Musikere og arrangører og alt midt imellem har siden coronaen gjorde sit indtog været yderst hårdt spændt for. Det har overordnet set været kæmpe nedtur, også for publikum, som ikke har kunnet få deres musikalske live-fix.

Når det er sagt, så hvis man kigger godt efter, finder man, at pandemien også har bragt smukke og nytænkende musikalske formater med sig, ikke mindst i den digitale verden. Vi har her samlet fire højdepunkter fra det seneste år, som har givet lys (og lyd) i mørket.

 

Ryuichi Sakamoto spiller for de isolerede

Vi starter tilbage i april måned, hvor ingen af os endnu havde forstået hvad der var i vente for menneskeheden – måske lige bortset fra den japanske multikunstner Ryuichi Sakamoto. Sakamoto dykker helt ned i det menneskeforladte, som en mand på månen, og dvæler ved den ensomhed, der skulle komme til at definere verden i mange måneder fremover. Bemærk den underlæggende bilstøj fra Tokyos motorveje, der, som Sakamoto fremhæver det, symboliserer hvordan verden, trods pandemi, går videre.

Klik på billedet herunder for at komme til videoen.

ryuichi sakamoto

Club Quarantäne inviterer på virtuel klub

I den anden ende af spektret finder vi Club Quarantäne, der på gennemført vis bringer en hårdt tiltrængt klubaften ind i den digitale verden. Mens det fysiske samværd var savnet, var Club Qu et stærkt bud på, hvordan festarrangører verden over kan give et hungrende publikum en lille bid af den ægte vare.

Besøg Club Quarantäne her.

For at se denne afspiller skal du acceptere marketing-cookies

MUSO Culture Festival med ambient zen og 3D-tempel

Vi skal et smut tilbage til Japan. Når man nu ikke kan besøge landet og dets tusindvis af smukke templer, er det heldigt MUSO Culture Festival har 3D-mappet et af slagsen. Krydret med ambientmusik, kunstinstallationer og en billedesmuk have, er “Muchu kukan” det vel nok bedste digitale bud på et øjebliks zen.

Læs mere om projektet her og gå på opdagelse i templet her.

Raske Penge sender live fra grillbaren

Fra Japanske zen-templer til Ras Moneys Grillbar, hvor der under nedlukningen jævnligt er blevet vendt plader som var de bøffer med den danske DJ og MC på mikrofonen. Det er ikke noget teknologisk kvantespring, men et nødvendigt, sjældent opmuntrende bud i rækken af musikalske livestreams.

For at se denne afspiller skal du acceptere marketing-cookies

Har du appetit på flere digitale godbidder, kan du dykke ned i vores liste af musikdokumentarer, der gør ventetiden en smule mere udholdelig her.