Strøm indgår partnerskaber med Det Jyske Musikkonservatorium og Sonic College

6. maj 2020. Tekst af William Sass / Foto: Flemming Bo Jensen  Danmarks elektroniske musikinstitution Strøm og to af de største musik- og lyduddannelser i landet – Det Jyske Musikkonservatorium og Sonic College, UC Syd – har indgået nye partnerskabsaftaler. Aftalerne kommer i kølvandet på det nyligt indgåede partnerskab mellem Strøm og Syddansk Musikkonservatorium og Read the full article...

af | 6. maj 2020

6. maj 2020. Tekst af William Sass / Foto: Flemming Bo Jensen 

Danmarks elektroniske musikinstitution Strøm og to af de største musik- og lyduddannelser i landet – Det Jyske Musikkonservatorium og Sonic College, UC Syd – har indgået nye partnerskabsaftaler. Aftalerne kommer i kølvandet på det nyligt indgåede partnerskab mellem Strøm og Syddansk Musikkonservatorium og er et led i en større strategi, der skal skabe netværk og bygge bro mellem uddannelserne, de studerende og de elektroniske musikmiljøer i Danmark.

“Aftalen binder tre af landets højere musikuddannelser sammen i ét stort uddannelsesnetværk for elektronisk musik, og jeg er sikker på, det vil komme både musikken, de studerende og uddannelserne til gavn. Det tætte samarbejde mellem Strøm og musikuddannelserne gør, at vi lettere kan hjælpe de studerende ud i professionelle musikmiljøer, efter de har afsluttet deres uddannelser,“ siger direktør i Strøm Frederik Birket-Smith.

Intentionen med de to nye aftaler er i fællesskab at arbejde for at styrke elektronisk musik som kunstform. Det skal i praksis ske gennem talentaktiviteter, videndeling, udviklingsarbejde og forskellige analyser. Derudover er der fokus på at skabe udveksling og tæt dialog mellem uddannelsesinstitutionerne og arbejdsmarkedet, de studerende efterfølgende møder, med særligt fokus på den elektroniske musiker og lyddesigneren.

“Med partnerskabsaftalen får vi mulighed for at skabe endnu bedre sammenhænge og en styrket dialog mellem lyddesignernes og den udøvende kunstners interesseorganisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner til gavn for de studerende og de fremtidige dimittender. Det glæder vi os meget til “ siger Mette Bonde, studieleder på Sonic College, UC Syd.

Med aftalen håber Strøm, Det Jyske Musikkonservatorium og Sonic College, UC Syd endvidere at kunne sikre, at de studerende får de bedste forudsætninger for at begå sig fagligt og professionelt på og omkring den elektroniske musikscene, samt muligheden for at opbygge personlige kontakter og netværk i de professionelle musikmiljøer.

Yderligere information:
Frederik Birket-Smith, direktør i Strøm, frederik@strm.dk
Mette Bonde, studieleder på Sonic College, UC Syd, mbon@ucsyd.dk
Signe Bisgaard, studieleder på Det Jyske Musikkonservatorium, signe@musikkons.dk