Strøm Mixx 008: DJ NAH CARE

Denne måned har vi kæmpe optur over at præsentere DJ NAH CARE, som står bag den nyeste, sveddryppende udgave af Strøm Mixx.

af | 8. apr 2021

Denne måned præsenterer vi DJ NAH CARE, som står bag den nyeste udgave af Strøm Mixx.

DJ NAH CARE er et kendt navn i det københavnske LGBT-miljø, hvor han bl.a. har stået bag klubconceptet Club Versatile, der udover at holde en kæmpe fest også består i at arbejde for inklusion og repræsentationen af queerpersoner og minoriteter i nattelivet.

Det fokus mærker man også i mixet: Der er et hav af artister og nationaliteter, og det hele foregår i hæsblæsende, sveddryppende tempo, tailor-made til en tætpakket aften på klubben.

Lyt til mixet, og læs vores interview med DJ NAH CARE nedenfor.

For at se denne afspiller skal du acceptere marketing-cookies

Hvordan ville du beskrive dig selv som dj? Hvad er din lyd inspireret af, og har du nogle artister, du ser særligt op til?

Mit dj-navn opstod, da jeg startede med at spille på små barer i København. Folk forstod ikke rigtigt min selektion, og jeg blev tit spurgt, om jeg ikke ville skifte track. Det blev jeg så træt af! Sådan opstod mit navn – DJ NAH CARE. Because I don’t care!

Min lyd som dj er meget inspireret af min kurdiske baggrund. Jeg plejer stort set altid at starte mit set med et kurdisk eller arabisk nummer og så selvfølgelig slutte af med et lignende.

Jeg har altid været meget stor fan af Why Be og Fade2Mind, fordi de skabte en lyd, som var anderledes, og blandede hiphop-beats ind i et helt nyt, elektronisk univers for mig.

Du beskriver i din speak, at dit mix er drevet af “never ending F.O.M.O”. Kan du uddybe det? 

Mit mix er ret mange blandende følelser af alle de fester, jeg savner at være til. Jeg savner Ballroom og er så ærgerlig over, at det blev lukket ned, lige da det peakede i København. Ballroom-scenen gav rigtig meget til LGBT-miljøet i København, som var tiltrængt.

Derudover er der også masser pophits med i mixet, som altid kan få mig til at danse. Jeg sidder tit og tænker på alle de fester, jeg ikke tog til, fordi man skulle være god dreng og fortryder det så meget nu, for hvem ved, hvornår vi kan stå svedende sammen igen?

Mit mix er drevet af alle de tracks, jeg havde håbet på at høre i 2020.

Er der nogle artister, du har featured, som du synes fortjener et særligt shout-out?

Der er flere artister, jeg synes, I skal tjekke ud. Størstedelen af mixet er lavet af QTBIPOC (Queer and Trans Black, Indigenous, People of Color, red.), men der er særligt én, som har inspireret mig meget! TYGAPAW fra New York.

De har under corona-nedlukningen i USA udgivet EP’en Ode To Black Trans Lives. Den vil jeg anbefale alle at gå ind og købe på Bandcamp.

Til sidst vil jeg give et shout-out til LSDXOXO, som gjorde et af de mest grineren memes til et sindssygt rave-nummer! Are you dying for it? 

 

For at se denne afspiller skal du acceptere statistik-cookies

Er der noget fra tiden i lockdown, du vil tage med, når “normalen” vender tilbage igen? Er der noget, du håber på, vi lader ligge i corona-tiden?

Jeg håber, at folk har lært en masse i lockdown og fået taget de samtaler med deres venner og kollegaer, der har været behov for.

Især nu hvor klubberne har været lukket, så man kan tage det med videre, når den såkaldte normale hverdag vender tilbage igen. Både i nattelivet og blandt organisationer.

Personligt glæder jeg mig til at se langt flere queer bipoc-personer bag pulten og som dem, der styrer festerne.

Du har tidligere stået bag flere klubkoncepter som Club Versatile og raves til fordel for LGBT Asylum. Kan du forklare vores læsere, hvad de går ud på, og hvad formålet med dem har været?

Jeg startede med at holde festerne Club Versatile, fordi der var et behov for nye djs bag pulten.

Jeg har primært holdt mine line-ups med brune queer-personer, fordi vi har brug for at se hinanden blive repræsenteret på andre steder end kun på dansegulvet – også bag pulten og i døren.

LGBT Asylum er en organisation, som hjælper QTBIPOC i Danmark, b.la. med håndtering af asyl (som alle ved er et helvede for sig selv). Så hvorfor ikke holde en god fest og støtte sine venner samtidig?

Hvad lægger du som arrangør af en fest vægt på? Hvad skal man være opmærksom på for at skabe den fedeste fest?

For mig at det vigtigt, at mit publikum føler sig repræsenteret på alle fronter.

Det er især vigtigt, at man har en safe space-policy og gør alt, hvad man kan for at opretholde og opdatere den. Ellers bliver det garanteret en lortefest!