Fest og forskning frem for hunde og knipler: Opråb til de danske politikere

Vi står med løsningen på en af Danmarks største udfordringer lige nu, men vi kæmper med at råbe beslutningstagerne op. Hjælp os og resten af kulturbranchen ved at læse og dele dette.

af | 5. maj 2021

På vej ind i en sommer, som så ud til at blive enhver musikelskers mareridt med aflysning på aflysning, er der alligevel lys for enden af tunnelen. Vi fyrer nemlig op for den 15. udgave af Strøm Festival! Festivalen kommer til at være en blanding af digitale og fysiske events, men fælles for dem alle er, at de er designede til at give dig noget af det, du har savnet siden pandemiens indtog.

 

Danmarkshistoriens længst livestreamede DJ-set

Der løber en konstant rytme gennem hele Strøm Festival 2021, når vi fejrer Danmarks hjernedødt stærke og super diverse elektroniske musikscene med en vanvittig, 96 timers uafbrudt tour de force rundt i alle afkrogene af den elektroniske musik. Med MegaMix96 inviterer vi nemlig 48 af DKs vildeste DJs til at fyre op for, hvad der kommer til at blive Danmarkshistoriens længst livestreamede DJ-mix. I 96 timer i træk kan man på en non-stop videostream fra Strøms HQ i Kødbyen opleve alt fra techno til ambience og trance til dub, direkte på strm.dk, Twitch og Mixcloud.

 

Ambient yoga i det grønne

Alle fire festivalmorgener skydes i gang med en seriøs mind/body alignment, når vi inviterer til gratis yoga på fire unikke grønne spots rundt omkring i hele byen. Palma - kendt fra God Goes Deep, men også som en førsteklasses yogaunderviser - går ægte dybt til afspilning af et komplet nykomponeret ambientværk af Aarhus-kulthelten 3.11 (aka C.K). Værket trykkes desuden som special edition vinyl til lejligheden og kan købes under eventet. Vi kommer til at besøge nogle af byens smukkeste haver, parker og andre grønne områder - fra Sydhavnstippens utæmmede buskadser og alpakaer til Haveselskabets trimmede plæner og små bassiner. Så hvis du trænger til at tanke op på natur i byen, så er de her events for dig. Du kan deltage, uanset om du har prøvet yoga før. Kom i tøj, du kan bevæge dig i, og medbring selv din yogamåtte. Det bliver maksimum flex og afspænding!

 

Elektroniske kæmpehits i klokketårnet

Efter yoga kan du opleve en af årets største koncerter, når klokkenist Joanna Stroz spiller de mest legendariske elektroniske hits, live fra Frederiksberg Rådhus’ Klokkespil. Joanna fortolker nogle af de største klubbangers gennem tiden på de 48 klokker fra toppen af Frederiksberg Rådhus. Joannas koncerter, der både åbner og lukker festivalen, kommer til at spille hele Frederiksberg op, så bor du i nærheden, kan du bare åbne vinduet og blive blæst væk over, hvor meget de elektroniske tracks har at byde på i klokkespilsversioner - helt uden rullebas og kick drums.

 

Originale audiovisuelle værker af HVAD, Erika de Casier og Tobias Rahim

Der bliver også mulighed for at finde ud af, hvordan ser det ud, når tre af Danmarks mest banebrydende artister får frie tøjler til selv at skabe billedsiden til deres musik. Det har vi nemlig inviteret HVAD, Tobias Rahim og Erika de Casier til at finde ud af. De har i flere måneder arbejdet sammen med hver deres hold af visuelle artister efter eget valg, for at lave hvert deres unikke audiovisuelle værk. Værkerne kan opleves denne ene gang på Imperials 142 kvadratmeter store skærm i en one-off oplevelse af en anden verden. Efter visningen kan du få et yderligere indblik i artisternes proces, når Krede kendt fra blandt andet D'Store MIx interviewer de tre musikere.

 

Tysk lys- og lydtroldmand i Imperial

Torsdag aften tester vi igen grænserne for Imperials store biografsal, når præcisionslasere og elektroniske lydflader smelter sammen i tredje installation af Robert Henkes genredefinerende Lumière-værksserie til et overvældende bombardement af de fysiske sanser. Robert Henke beskriver selv værket som en både minimalistisk og kraftfuld, dramatisk og poetisk meditation, hvor tænkning forsvinder, og man efterlades med ren sansning. I denne opsætning kan du for første gang oplevet værket i Danmark - og oven i købet i Imperials 996 sæders store sal, som med sine 64 højtaler-enheder har et af verdens absolut vildeste biografanlæg.

 

God Goes Deep i Frederiksberg Kirke

Der er gensyn med en Strøm classic, når vi sammen med God Goes Deep åbner dørene til et af DKs helligste venue, når vi endnu engang inviterer cremen af DKs elektroniske musik til at bringe ambient til folket. De danske kirker har fra begyndelsen været designet som et rum til spirituel musikalsk fordybelse, og det er den tradition, vi fortsætter, når peachlyfe - der ellers normalt er garant for funky techno-bangers - og A.dixen spiller to liveset specielt sammensat til kirkerummet i Frederiksberg Kirke. God Goes Deeps egen Palma indkapsler de to live-performances med et ambient DJ-set.

 

Digital inspiration til hjemmeproducerne

Pandemien har givet ny inspiration til mange producere, som under lockdown har kunnet fordybe sig i nye afgreninger af deres musikalske praksis. Med fire portrætvideoer og fire masterclassvideoer - frit tilgængeligt på strm.dk - kommer vi tættere på folkene bag lyden og de nye teknikker, de har udforsket i isolationsperioden. De fire artister - peachlyfe, Schacke, Denis Horvat og Sofie Birch - bevæger sig fra techno over melodisk house og helt over i ambient, så du kan forvente at møde fire vidt forskellige musikalske stemninger og tilgange.

 

DM i Raverfodbold

Lørdag eftermiddag giver vi dig mulighed for at hænge ud med alle vennerne fra klubben, når hovedstadens festcrews, pladeselskaber og klubber går back-to-back i kampen om æren, trofæet og titlen som danmarksmestre i Raverfodbold. Dansegulvet og tramp er skiftet ud med asfalt og frække finter, Strøms egne Mr. Fergus Murphy og 2000F står for tunes, JG fra Fyraftensboogie er på mic’en, og mellem kampene kan du udvide pladesamlingen i Palm Sprees plademarked Friends & Records eller få aftensmad og en øl hos vores værter i URBAN 13.

Som en smuk afrunding af festivalen kan alle Frederiksbergs borgere igen opleve kæmpe elektroniske tunes spillet på Frederiksberg Rådhus’ klokkespil, når Joanna Stroz spiller solen ned over byens tage.

 

Udforsk det fulde program og hold dig opdateret her.

 

Vi glæder os til at se jer!

 

Strøm Festival er støttet af Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.