Onlinepremiere og interview: Erika de Casier

Strøm kan i samarbejde med 4AD præsentere Erika de Casiers audiovisuelle værk Someone to Chill With.

af | 16. sep 2021

Til årets Strøm Festival præmierede tre, unikke audiovisuelle værker eksklusivt i Imperial Biograf til eventet Audio//Visuel 2021.

Nu kan Strøm endelig løfte sløret for det første af de tre værker, nemlig Someone to Chill With, af Erika de Casier og dokumentarist Stephanie Stål Axelgård.

Tjek værket ud nedenfor, og læs også vores interview med Erika; vi har talt med hende både omkring selve værket, men også hendes egen karriere og musikalske opvækst.

For at se denne afspiller skal du acceptere marketing-cookies

Videoen til Someone to Chill With af Erika de Casier og Stephanie Stål Axelgård.

Hvordan opstod ideen til Someone to Chill With?

Jeg havde et ret klart billede af Bianka, som ligger på stranden og kigger efter nogen at chille med. Mine idéer er tit ret simple. Jeg ville gerne skabe en stemning omkring nummeret frem for en decideret handling.

Hvordan var samarbejdet med dokumentarist Stephanie Stål Axelgård, du har lavet filmen sammen med?

Stephanie var en fornøjelse at arbejde med! Hun forstod min æstetik og kom også på den idé at filme med hendes gamle dokumentarkamera fra 00’erne.

Din æstetik – fx i dine musikvideoer – er blevet kaldt hyperrealistisk. Er det et mærkat, der giver mening for dig?

Det har jeg ikke selv tænkt det som, men det kan godt passe. Jeg kan i hvert fald godt lide, at det er nede på jorden.

I videoen møder vi Bianka på stranden. Hvordan opstod karakteren Bianka? Giver Bianka dig mulighed for at udleve nogle ting, du ikke kan gøre som Erika?

Bianka opstod i forbindelse med videoen til Drama, som jeg har lavet sammen med fotografen Gloria Moreno. Jeg ville gerne skabe en slags detektiv-krimi møder lonely housewife-klichéen. I den forbindelse gav det mening at spille en rolle. Men så er hun ligesom bare hængt ved. Man kan godt sige, at Bianka giver mig mulighed for at udleve nogle ting, som jeg ikke kan som Erika – det tager i hvert fald noget af presset.

Du har i interviews fortalt om MTVs betydning for dig, da du voksede op i Ribe. Ikke mindst hvad det betød at have et sted, hvor man oplevede at se sorte musikere på skærmen. Hvad betød det for 10-årige Erika at have det sted at spejle sig i?

Det betød helt klart noget, at jeg kunne spejle mig i nogen – nok mere på et ubevidst plan. For mig var det også bare et sted, hvor musik og film mødtes – det var det, man samledes om. Det var ikke kun sorte musikere og ikke kun R&B – det var alt fra Missy Elliott til P.O.D. Det var en slags legeplads for alle de forskellige grene af pop-musikken. Det var måske det, der var dragende.

Erika de Casier var en del af dette års Strøm Festival og er i øjeblikket aktuel med hendes andet album, det anmelderroste Sensational.