Her er det musik, du skal købe på Bandcamp Friday

I dag går samtlige indtægter til artisterne, når man køber musik via Bandcamp. I den anledning har vi bedt Strøm-kurator Morten Løwenstein om at sammensætte en liste med anbefalinger. Læs med her, og støt dine yndlingskunstnere!

af | 6. nov 2020

I dag er det Bandcamp Friday, og det betyder, at samtlige indtægter går til artisterne, når man køber musik via Bandcamp. Og det er mildest talt tiltrængt lige nu.

I Strøm har vi derfor bedt Morten Løwenstein fra vores kuratorgruppe om at sammensætte en liste med anbefalinger, der zoomer ind på alt fra den portugisiske scene til sci-fi-inspireret elektro eller psykedelisk dub. Læs med her, og sørg i det hele taget for at få støttet dine dine yndlingskunstnere i dag.

Various Artists – The Many:
En kæmpemæssig compilation med alt fra DMX Krew til Basement Jaxx. 42 tracks for £10, og det hele går til velgørenhed. Afsted.

Vários Artistas – Labanta Braço:
Hvis man har fulgt med i klubmusik de seneste år, er man måske stødt på det portugisiske label Príncipe Discos og artister som eksempelvis Nidia og DJ Nigga Fox. Denne compilation virker som et bredt udsnit af den nuværende Portugisiske scene og har, udover en række tracks fra førnævnte Príncipe-artister, et ganske eklektisk udvalg af genrer. Alle artister er sorte, og pengene fra salget går til en organisation, der arbejder mod racisme i Portugal.

Presented by Anastasia Kristensen – V​/​A – Rewire & Acquire:
Københavns egen Anastasia Kristensen har samlet en perlerække af danske og internationale producere. Det er klubmusik, ofte i den hurtige og hårde ende, og alle tracks kunne passe i et Anastasia Kristensen dj-set. Al profit går til Equality Now.

Marie Eline Hansen – Urolige Venner:
Frederiksberg Records’ udgivelser kan altid noget helt særligt. Den her er ingen undtagelse. Folk og elektronisk musik sunget på dansk og tilgængelig digitalt for første gang.

Alloy Sea – Petrichor (SYNSYN01):
Et 50 minutters rumrejse med amerikansk/israelske Mor Elian, under hendes alias Alloy Sea. Dybe teksturer, rytmer og noise. Læg dig ned og lyt.

Mr. IRL – Synthesized Emotion:
En af filmene, der blev vist til sommerens Strøm Festival, var baseret på et bånd med space-elektro fra Aarhus. Det er nu udkommet på Lightweight Electronics og kan i den grad anbefales.

DJ Plead – Going For It EP:
DJ Plead kan noget helt særligt med trommer. Han lyder som få andre, og det er også tilfældet her på hans første udgivelse på Livity Sound.

Various Artists – For the Love Of You:
Athens of The North erklærer deres kærlighed til coverversioner. Man kan næsten ikke andet, når man har hørt den her.

Code Walk – Separate:
Code Walk har for nyligt udgivet deres første af en serie på tre EP’er hos Peder Mannerfelt. Det lyder som Code Walk, og det er godt.

Holy Tongue – Holy Tongue:
Albummet kan ikke beskrives meget bedre end “psychedelic, free-form, high energy, spiritual dub-dance music”.

Mosca – The Optics:
Det her track har været ganske eftersøgt, efter nogen sikkert har spillet det i et eller andet mix. Det er fedt, men lyt lige til breaket ved omkring 3:00, og forestil dig, at du står i en mørk natklub (og måske er påvirket af det ene eller det andet).