Ny kurateret spilleliste ser dagens lys

JazzDanmark og Strøm er gået sammen om at skabe og udbrede en playliste på Spotify, som skal være med til at udbrede den nye bølge af jazz, som med udgangspunkt i London har taget inspiration fra både hiphop, grime og klubmusik, og som i de seneste år også har ramt Danmark. New Jazz DK er Read the full article...

af | 15. nov 2019

JazzDanmark og Strøm er gået sammen om at skabe og udbrede en playliste på Spotify, som skal være med til at udbrede den nye bølge af jazz, som med udgangspunkt i London har taget inspiration fra både hiphop, grime og klubmusik, og som i de seneste år også har ramt Danmark.

New Jazz DK er navnet på den kuraterede playliste, der i det næste år vil være kernen i et projekt, der har til formål at give flere kendskab til den mangfoldighed af ny dansk jazz, der henter inspiration fra den elektroniske musik, og som har et slægtsfællesskab med den bølge af UK-jazz, der har bredt jazzen ud og tiltrukket nye målgrupper i de seneste år.

Playlisten vil blive kurateret løbende af en række af markante profiler med viden på netop denne del af jazzen. Den første kurator er DJ, journalist og P8 Jazz-vært Jonas Visti, som foruden at vælge numre til den første opdatering af playlisten vil skrive artikler om fænomenet, der vil blive offentliggjort løbende. Yderligere kuratorer bliver også offentliggjort løbende.

I aften lanceres playlisten til en fredagsbar på baren Jolene i København, hvor orkestret Yellow Spoon spiller live. Yellow Spoon består af Rasmus Sitarz på trommer og Christoffer H.C. på keys, og bandet spiller 100 procent improviseret musik med tydelig soul- og hiphop-inspiration. Der er fri entré.

Hvornår: 19:00-22:00
Hvor: Jolene
Hvem: Yellow Spoon

Playlisten er nu offentlig og du kan lytte til den her.

For at se denne afspiller skal du acceptere marketing-cookies

Projektet New Jazz DK har modtaget støtte fra Gangstedfonden, Nordea Fonden og DMF.