Foto: Flemming Bo Jensen
Illustration: Natal Zaks
Er du en spirende kulturskaber mellem 18 og 30 år, med aspirationer om at gøre en forskel inden for kulturen, er K101 din billet. K101 er et praktisk funderet forløb, som giver dig mulighed for at opbygge kompetencer inden for kulturskabelse og samtidig udvide dit professionelle netværk.
Som deltager får du konkrete værktøjer og arbejdsmetoder, som derefter skal afprøves på virkelige arrangementer. Vores undervisere tager udgangspunkt i den enkelte deltager, og hvor de er i deres individuelle udvikling. Undervisningen breder sig over en lang række emner fra frivillighed, diversitet og ligestilling i kulturbranchen, til brugen af urbane rum og digitale kulturoplevelser.
Der optages i år 15 deltagere baseret på individuelle ansøgninger. Der lægges i udvælgelsen ikke vægt på erfaring, men i stedet på, at ansøgeren udviser motivation for at udvikle sig personligt og professionelt samt at bidrage til – og deltage i – et fællesskab. Alle mellem 18 og 30 med motivationen i top opfordres derfor til at søge ind.
Det er fuldstændig gratis at deltage i forløbet.
Herunder finder du en oversigt over programmet samt ansøgningsproces.
PROGRAM: K101 2021
K101 er bygget op omkring workshops, som ledes af en række håndplukkede undervisere. Foruden datoerne for workshops herunder, vil der blive planlagt ekskursioner i det omfang COVID-19-restriktionerne tillader det.
Vi følger naturligvis alle COVID-19-retningslinjer under hele forløbet. Der tages desuden forbehold for dato- og programændringer ift. gældende restriktioner.
Årets workshops finder sted i København.
10. juni: Opstart og introduktion
Introduktion til hinanden og til Strøm som organisation, med fokus på Strøms brug af urbane rum. Der vil blive arbejdet med det urbane rum som alternativt kulturvenue og undersøges, hvilke muligheder det urbane rum besidder – specielt i denne tid, hvor kulturlivets vilkår har ændret sig.
8. juli: Kommunikation
Indblik i, hvordan man med kommunikative redskaber kan skabe et narrativ i sine kulturindsatser. Giver redskaber til at skabe kulturindsatser, der arbejder med specifikke problematikker/områder i kulturlivet.
22. juli: Digitale kulturoplevelser
Undersøgelse af digitale kulturoplevelser og hvordan digitalisering kan bidrage med aspekter, som det fysiske rum ikke har mulighed for at facilitere.
5. august: Frivillighed
Undersøgelse af, hvordan forskellige former for frivillighed kan skabe forskellige muligheder og resultater – både for de frivillige og for organisationen bag.
11.-14. august: Strøm Festival 2021
Under Strøm Festival 2021 skal holdet omsætte de forgangne workshops teori til praksis, i den grad festivalens format tillader det.
2. september: Evaluering
Vi ser nærmere på, hvordan man evaluerer på kulturelle aktiviteter og bruger sine erfaringer til at skabe endnu bedre oplevelser fremadrettet.
23. september: Diversitet og ligestilling
Indblik i, hvordan et fokus på diversitet og ligestilling kommer til udtryk i kulturbegivenheder, samt hvordan man med målrettede indsatser kan være med til at skabe dette fokus.
14. oktober: Job i kulturbranchen
Indsigt i, hvordan kulturbranchen er organiseret som arbejdsfelt. Giver holdet redskaber til at navigere karrieremæssigt i branchen.
28. oktober: Afslutning
Forløbet rundes af med opsamling og fælleshygge.
SÅDAN ANSØGER DU
For at søge om optagelse på K101s 2021-forløb skal du sende en ansøgning via formularen på knappen herunder senest d. 30. april. Vi giver svar d. 5. maj.
PS. lad dig ikke skræmme af de mange persondata-erklæringer, vi følger blot EUs uendeligt mange GDPR-regler.
DET PRAKTISKE
// Du skal kunne afsætte fire aftentimer til workshop på hver af de ovennævnte datoer.
// Du skal kunne sætte tid af til ekskursioner (såfremt COVID-19-restriktioner muliggør disse).
// Du skal kunne engagere dig minimum to dage under Strøm Festival 2021 (11.-14. august).
// Forløbet er gratis, men der er et no-show fee på 500 kr., som skal være indbetalt senest fredag d. 14. maj – mere info herom følger såfremt du tilbydes optagelse. Beløbet tilbagebetales en uge efter det afsluttede forløb.
Har du spørgsmål vedr. K101 kan du skrive til Matilde Houe Sørensen, projektleder for K101, på matilde@strm.dk.
K101 er muliggjort med støtte fra Tuborgfondet.
Foto: Flemming Bo Jensen
Foto: Dennis Lehmann