Strøm Mixx 013: My Gander

"Mina vänner är mina största idoler", lyder det fra My Gander, som har sammensat årets første Strøm Mixx.

af | 13. jan 2022

Artwork: Molly Bryder

Bag årets første Strøm Mixx står DJ og producer My Gander. Efter flere år at have gjort sig bemærket på den svenske scene med sin rå, pulserende stil, er My Gander nu får alvor ved at slå sit navn fast i København. Her tørner hun bl.a. ud for BunkerBauer, og har i løbet af de sene 2021-måneder udgivet to tracks i eget navn, som du kan lytte til via hendes Soundcloud.

Foruden hendes dugfriske mix har My også været så sød at besvare lidt spørgsmål i samme ombæring. Dem finder du under mixet, som vi, uden for meget omsvøb, synes du skal give et lyt.

Kan du beskrive dit mix kort? Hvad har du ladet dig inspirere af, og hvad håber du på, at man som lytter tager med?

Många av de tracks jag har i mixen är skapade av mina nära vänner, vilket är något som är återkommande för alla mixar jag gör. Det är de som inspirerar mig mest och som jag därför tycker om att inkludera i mina sets. Mina vänner är mina största idoler. Jag försöker alltid att göra mixar som inte känns alltför förutsägbart. Jag gillar inte att “spela safe” och enbart ha med låtar som tillhör en viss genre, för mig är musik så mycket mer än det. Det är en kreativ process och jag hoppas att den ambitionen även hörs av de som lyssnar till mina sets och det jag gör.

Hvad tænker du at få tiden i lockdown til at gå med? Har du nogle projekter, du kan gå tilbage til, eller tænker du at tage en breather og få slappet af?

Jag ger mig själv tid till att ta allt i långsammare takt, däribland musik. Jag försöker att använda tiden till att göra egen musik och att samla musik till mitt egna bibliotek. Både för min egen skull och min process men också för att hålla mig igång tills det att klubbar öppnar igen och för framtida bokningar.

Har du ellers nogle spændende ting i pipelinen, vi skal være opmærksomme på? Gigs, udgivelser, andre projekter du arbejder på?

Just nu blir flera gigs avlysta, men jag hoppas att några blir av och att de som inte blir av kommer att ske i framtiden istället. Jag har ett track som kommer att utges på det Malmöbaserade skivbolaget Morphs kommande släpp som jag ser mycket fram emot. Det kommer förhoppningsvis även att bli något släpp här och där på olika V/As etc.

My Gander på FacebookInstagramSoundcloud