Kenneth Cockwhore er ny Strøm-kurator: Strøm Mixx 006

Kenneth Cockwhore er nyeste medlem af Strøms kuratorgruppe og står i den anledning bag seneste rendering af vores Strøm Mixx-serie.

af | 4. feb 2021

Strøm er glade for at kunne byde velkommen til Kenneth Cockwhore – nyeste medlem i vores kuratorgruppe, der står for at udvælge line-uppet til Strøm Festival.

Kenneth har en lang baggrund med den mere eksperimenterende del af elektronisk musik og er en kendt skikkelse i det københavnske natteliv og queer-miljø; både som soloartist, men også som den ene halvdel af dj-duoen Cockwhore & Macho, hvor Kenneth dj’er med sin mand Mads.

Lyt til Kenneths Strøm Mixx her, og læs vores interview om mixet, den nye rolle som kurator og tiden i coronalockdown som dj.

For at se denne afspiller skal du acceptere marketing-cookies

Hvad håber du at kunne byde ind med som ny kurator?

Det er sgu et godt spørgsmål. Jeg håber på, at jeg kan byde ind med den lidt mere eksperimenterende del af den elektroniske musik, og så håber jeg, at jeg kan være med til at gøre festival-lineuppet mere diverst.

Hvordan ville du beskrive dit mix? 

Mine mixes eksperimenter altid med det helt stille og det virkelig larmende – sådan blødt og hårdt ligesom mig selv, haha! Det her er dog ikke helt så larmende.

Jeg er også glad for at bruge vokaler til at skabe stemninger – normalt er det mere speaks, jeg bruger, men i det her mix har jeg lagt vægt på R&B-samples, fordi jeg synes, det er en interessant blanding. Og så tager jeg altid udgangspunkt i, at de kunstnere, jeg bruger i mixet, ikke kun er hvide cis-mænd.

Er der nogle artister i mixet, du gerne vil give et skud ud?

Der er mange! Arca er min all time fav. Hun er for mig en af de mest banebrydende og interessante artister i nyere tid. Både i måden, hun tænker sin musik, men også hvordan hun præsenterer og fremfører det.

Jeg er også ret glad for Lyra Pramuk, som er en kunstner fra Berlin. Hun bruger kun sin stemme som instrument og til at lave alle lyde ved hjælp af forskellige manipulationer. Det er sindssygt interessant at tænke på, når man hører hendes musik. Hver enkelt lyd stammer fra samme kilde; hendes stemme. Hun har lige udgivet sit debutalbum Fountain.

For at se denne afspiller skal du acceptere marketing-cookies

Hvad var dit mest weird øjeblik i 2020? 

Pludselig at have hele kalenderen tom fra den ene dag til den anden. Jeg har haft to dj-gigs siden lockdown. Det er første gange i 10 år, at det er sket. Og derudover at jeg ikke har fået set nogen af mine venner fra udlandet i meget lang tid.

Hvad ser du mest frem til i 2021? Hvad tør du at håbe på?

Til at lave den bedste Strøm Festival nogensinde selvfølgelig, haha!

Jeg er generelt ikke verdens mest optimistiske person, så jeg tager det lidt sådan; I believe it when I see it! Men jeg håber på, at artisterne bliver udfordret lidt i forhold til koncerter – på hvordan man præsenterer dem og i hvilket format. For vi kommer nok til at skulle gå til nogle sidde-ned koncerter i et stykke tid, og hvis man skal synes, det er fedt, skal der altså lidt mere til end bare en scene og noget farvet lys. 

Jeg håber også på, at de inde i Københavns Kommune snart forstår værdien af klubkulturen. At det er andet end bare nogle ustyrlige, unge mennesker i et mørkt lokale, men at det er en økonomi, det er et community – et sted, hvor der bliver skabt vigtige relationer. Og så at de forstår, at vi har brug for locations, hvor man må larme, som ikke koster 40.000 kr. at leje!

Er der en historie, der knytter sig til navnet Kenneth Cockwhore? Hvordan blev det du kendt som det i det københavnske klubmiljø? 

Det er et godt spørgsmål. Jeg tror det kom af, at jeg var begyndt for sjov at dj’e chillout til psytrance-raves i begyndelsen af 2000’erne, hvor jeg kaldte mig et eller andet random. Senere begyndte jeg at dj’e i queer-miljøet med min veninde Soho og havde brug for et navn. Kenneth er jo mit borgerlige navn og Cockwhore ved jeg faktisk ikke, hvem der fandt på. Men cock er jo en meget stereotyp måde at tænke på en mand (og her er det vigtigt at huske på, at ikke alle mænd har en penis), og whore er jo historisk noget, der typisk bliver forbundet med kvinder.

Så navnet bliver på den måde en sammentrækning af noget fra de to verdener. Ligesom mig, da jeg er non-binær trans. Jeg dj’er sammen med min mand som Cockwhore & Macho, og det var et bevidst valg af et navn, som når man læser det giver indtrykket af, at det nok bliver en fest. Og samtidig signalerer det queer bare ud fra navnet, hvis det giver mening? Haha! Og hvordan jeg blev kendt som det? Jeg droppede at tage en uddannelse, og another club, another club, no sleep, another club…

For at se denne afspiller skal du acceptere marketing-cookies