Strøm med i verdens største corona-koncertforsøg

Strøm var i lørdags til stede i Leipzig for, sammen med SPOT Festival, at deltage i et kæmpe corona-koncertforsøg med flere tusinde koncertgængere.

af | 24. aug 2020

Strøm var i lørdags til stede i Leipzig for, sammen med SPOT Festival, at deltage i et kæmpe corona-koncertforsøg med flere tusinde koncertgængere. Forsøget havde til formål at undersøge smittespredning i store forsamlinger og bestod konkret i at simulere tre scenarier, der spændte fra koncerttilstande præ-corona til de nuværende myndighedsanbefalinger på 1,5 meter mellem publikum.

Strøms sekretariatsleder, Maja Kring Schjørring, deltog sammen med SPOT Festivals booker, Albert Helmig i eksperimentet, fordi det er essentielt for Strøm aktivt at imødegå musik- og kulturbranchens store udfordringer med corona. Strøm har derudover tidligere stået bag forskning i krydsfeltet mellem kultur og sundhed.

Alt hvad der kan bidrage med viden til at bevæge os i retning af mere normaliserede tilstande for livemusikken, festivaler og koncerter er vigtigt for os i Strøm at bidrage til,” siger Maja, der udover Strøm også er tilknyttet Statens Institut for Folkesundhed.

Det var virkelig dejligt med en stor, live musikoplevelse igen – også selvom det ikke lige var en koncert, jeg selv havde købt billet til,” siger Maja.

Til koncertforsøget optrådte den tyske musiker Tim Bendzko. Alle 2.200 tilstedeværende i den store Leipzig Arena var forinden testet negative for COVID-19. Derudover blev alle temperaturmålt på dagen samt udstyret med en lille tracker om halsen og en UV-oplyselig håndsprit, der skal bidrage med data om bevægelsesmønstre og -tæthed i en stor koncertsammenhæng.

Strøm vil i samarbejde med SPOT Festival arbejde for at iværksætte lignende forskningsinitiativer i en dansk kontekst, herunder hvordan resultaterne fra Leipzig-forsøget kan bruges.