Strøm Anbefalinger: Jeppe Dalsgaard Petersen

Med 40 forskelige events, koncerter, talks mm. kan det være svært at navigere rundt i de forskellige Strøm-begivenheder. Vi synes selvfølgelig, man skal komme til dem alle sammen, men har man nu alligevel brug for en hjælpende hånd til vælge, så fortvivl ej. Vi har nemlig fået nogle kyndige Strøm-venner til at give deres top 3 anbefalinger ved dette års Strøm festival.

Jeppe Dalsgaard Petersen er en af bagmændende bag Twin Cities der gennem de seneste år har bragt det ene stærke house-navn efter det andet, til København. Jeppe har også startet EM92 distribution, som distribuerer en masse af de allermest interessante elektroniske udgivelser der kommer ud af den københavnske scene.

Jeppe og resten af Twin Cities-holdet kan desuden findes til Strøm x Twin Cities: Daniele Baldelli.

Strøm x God Goes Deep: Britiske Jonny Nash og den tidligere dublab-resident Suzanne Kraft i skøn ambient forening er en anbefaling værd (Det er deres nye dansegulvs-orienterede Za Talent projekt også). Jonny Nash lavede i mange år musik fra sin tidligere base i Bali, men først efter at have flyttet til Amsterdam i 2014, startede han sit indflydelsesrige Melody As Truth ambient-label. Faktisk kan man godt tillade sig at sige, at ham og Suzanne Kraft aka Diego kører pladeselskabet i fællesskab. De to har nemlig delt studie ovenpå Red Light Records i Amsterdam de sidste par år og har flere udgivelser i fællesskab bag sig.

For at pynte yderlige på aftenen, så er danske Palta & Ti inviteret fra Århus. Og til folk som ikke kender Palta, så er det endnu et af Natal Zaks utallige aliasser. Han har selv udgivet en skive på Melody As Truth og vi har skamlyttet den nede i Percy det meste af sidste efterår. Bag Ti aliasset er brormand Milan Zaks, som har benyttet dette til deres fælles udgivelser på Napolitanske Gravity Graffiti og det toneangivende 12th Isle label fra Glasgow. Jeg kan ikke anbefale deres musik nok. Så kom og oplev det selv i Vor Frue kirke.

Lena Willikens: “Husk at tjekke Lena Willikens ud til Smerz x Strøm arrangementet. Hun har gennem de sidste år stået bag en af de store lydmæssige strømninger i dansemusikken med Salon Des Amateurs i Düsseldorf som base. Hun er beviset på at man sagtens kan få folk til at danse til langsommere hastigheder og derudover har hun en uovertruffen smag i hendes track-selection. På mange måder er hun også et eksempel på hvad der sker, hvis en klub dyrker en særlig kultur og lyd med deres residents. Salon Des Amateurs står eksempelvis bag særdeles etablerede navne som: Vladimir Ivkovic, Jan Schulte eller Toulouse Low Trax. Det til trods for at klubben kun har kapacitet på 100 mennesker”

Strøm Knowledge: “Til sidst vil jeg anbefale Strøms Knowledge program, som efter min bedste overbevisning er en livsnerve for festivalen. For mig er det nøjagtig hvad Strøm skal kunne; At kunne vække begejstring for musikken for både det bredere publikum og nørderne. Derfor synes jeg man ganske gratis skal tage ind at høre mere om lydsystemer, om Dam-Funk´s massive samling af sjældne funkplader eller Daniele Baldelli fortælle om hvordan en lille gruppe mennesker opfandt deres egen disko-lyd i slutfirserne i Norditalien. Det hører alt sammen med til fortællingen om elektronisk musik.”

Words: Jeppe Dalsgaard Petersen & Christiane Tetzlaff