Trans Metro Express – 10 år

Dato

26.05.2018

Tidsrum

19.30-22.00

Sted

Københavns Metro

Facebook event

Event på Facebook

Artister

TRANS METRO EXPRESS 2018 – 10 ÅRS JUBILÆUM

Fra nybygget beton i Ørestaden til forstadsvillaer i Vanløse. Fire elektroniske artister, ét kogende metrotog og 700 festende rejsende skaber igen et sjældent syn, når Strøm og Metroen den 26. maj afholder Trans Metro Express for tiende år i træk. Turen, der går gennem København, Frederiksberg og Tårnby, inspirerer de fire elektroniske artister til at skabe deres version af en musikalsk rejse gennem hovedstaden. Musikken komponeres og fremføres i år af:

➜ Thomas Knak
➜ SØS Gunver Ryberg
➜ Soho Rezanejad
➜ C.K.

Til Trans Metro Express’ tiårs jubilæum består lineup både af erfarne artister og newcomers. Både Thomas Knak og SØS Gunver Ryberg har en forhistorie med Strøm – Knak som mangeårig del af kuratorgruppen og tidligere komponist og optrædende til Trans Metro Express med bandet System i 2015, og SØS som artist i Cisternerne til Strøm Festival 2016. Københavnske Soho Rezanejad og århusianske C.K. er derimod forholdsvis nye artister på den elektroniske scene, og stifter gennem Trans Metro Express deres første bekendtskab med Strøm.

Artisterne har i måneder arbejdet på deres musikalske værker, som er komponeret og arrangeret ud fra inspirationsture i metroen på egen hånd samt i deres studier ud fra tidskodet video filmet fra fronten af et metrotog. De spiller hvert deres specialkomponerede liveset, mens metroen kører fra Vestamager til Vanløse, Vanløse til Lufthavnen, Lufthavnen til Vanløse og Vanløse til Vestamager. Koncerterne opføres kun denne ene gang, og det er gratis for alle at deltage – husk gyldig billet, og vær forberedt på mange mennesker.