Strøm 2017: Knowledge

Dato

02.08.2017

Tidsrum

Varierende

Sted

Råhuset, Onkel Dannys Plads 7, 1711 København V

Facebook event

Event på Facebook

Strøm Knowledge omhandler de historier, som ikke kan se og høres fra DJ-pulten eller i koncertrummet. Gennem workshops, talks og debatter behandles temaer, der alle rimer på elektronisk musik for erfarne såvel som nybegyndere.
 
Strøm Knowledge holder til i Råhuset, hvor der fra d. 2. – 5. august vil være noget for enhver, der er bare en smule nørdet om elektronisk musik.
 
Programmet er sammensat af Strøm og Elektronisk Musik Danmark. Elektronisk Musik Danmark er en søsterforening til Strøm, der udvikler entreprenørskab for elektroniske musikaktører.
 
Alle arrangementer er gratis, men nogle kræver tilmelding.

Program

Onsdag d. 2. august

Lær at “tune” dine pladespillere

Råhuset 1. sal, 14.30-15.30 (på dansk)

Har du heller ikke helt styr på, hvordan din pladespiller lyder skarpest? Så kig forbi til en workshop for pladenørder, lydteknikere og DJs. Du vil få tips og tricks til at sætte din pladespiller optimalt op, og workshoppen giver dig specifik viden og værktøjer til hurtigt og effektivt at komme omkring DJ-udfordringer som feed, nålehop mv. Workshoppen laves i samarbejde med Lydbutikken på Frederiksberg.

Vinyl digging with Ge-ology – AFLYST

Råhuset Stuen, 16.00-17.30 (på engelsk)
Hør diskoaficionado Ge-ology dele ud af både viden og historier om hans imponerende pladesamling. Talk’en berører fænomenet “digging”, og hvorfor netop vinylmediet har sin legitimitet i en mere og mere digital tidsalder. Ge-ology spiller efterfølgende til Strøm 2017: Rulledisko.

Artist Talk med Laid Back

Råhuset Stuen, 19.00-21.00 (på dansk)

Mød duoen, der igennem næsten 40 år har præget den danske musikscene. Få et eksklusivt indblik i danske elektroniske legender Laid Backs musikalske karriere, der blandt meget andet rummer internationale megasællerter og koncerter verden over.
 

Torsdag d. 3. august

Workshop med Riotville Records

Råhuset 1. sal, 14.00-16.00 (på dansk)

Få personlig feedback af Riotville Records. 10 unge producerer udvalgt af danske Riotville Records får mulighed for at spille deres musik samt præsentere deres visuelle profil og generelle tanker om deres karriere. Herefter gives konstruktiv feedback og inputs for at skubbe up-and-coming artister i den rigtige retning. Riotville repræsenteres af Andreas Holdø (A&R), Frederik Olufsen (Art Director) og Søren Mensberg (Label Manager).
TILMELDING ER NØDVENDIGT
Event og tilmelding: https://goo.gl/wRsa93

EDM-succeshistorier

Råhuset 1. sal, 16.00-17.30 (på dansk)

Få et unikt indblik i EDM-scenen. Flere danske artister gør sig allerede nu internationalt bemærket inden for den hurtigvoksende genre. Strøm inviterer indenfor til en talk med Søren Mensberg (Riotville Records), Andreas Holdø (Snavs) og Alexander Pedersen (General Manager og A&R på Discowax), der fortæller deres historie, giver do’s and dont’s og formidler generelle erfaringer.

Raving In The City

Halmtorvet 15, 18.00-20.00 (på engelsk)

Hvad sker der når 10.000 mennesker samles under en motorvejsbro til et rave? Eller når Frederiksberg Have fyldes med et hav af musikhungrende publikummer? Med udgangspunkt i et oplæg af Lektor Fabian Holt fra Humboldt-Universität zu Berlin undersøges, hvordan byen transformeres sig, når den bliver brugt i disse sammenhænge. Repræsentanter fra nogle af Danmarks største raves vil være til stede i panelet.
Diskussionen foregår på engelsk.
 

Fredag d. 4. august

Modular Meetup

Råhuset 1. sal, 16.00-22.00 (på dansk)

Dansk Modular indtager 1. salen i Råhuset og medbringer deres hær af imponerende modularsystemer. Der er med andre ord synthesizer-nørderi for fuld skrue, når alverdens dimser, filtre, oscilattorer og meget mere bringes i spil. Programmet indeholder både jams, patch gennemgang og generel nørderi for dedikerede og interesserede på alle niveauer.
Link til event: https://goo.gl/k5MzVE

Sampling – Musikalsk Evolution (EMD)

Råhuset Stuen, 17.30-19.00 – 25 pax (på dansk)

Sampling er en af de absolutte grundsten i elektroniske genrer som hip-hop og house, men reglerne for kan være en lovmæssig jungle. Vi kigger på den nyeste juridiske praksis, taler med en vaskeægte “sample-lover” og ikke mindst diskuterer, hvilke redskaber vi behøver for at kunne sample med kunstnerisk respekt og loven på vores side. Workshoppen ledes af jurist med speciale i ophavsret og elektronisk musiker Kianoush Yazdanyar.
TILMELDING ER NØDVENDIGT
Event og tilmelding: https://goo.gl/fKccC1
 

Lørdag d. 5. august

Fundraising for begyndere (EMD)

Råhuset, 13:00-15:00 1. sal – 20 pax (på dansk)

Fundraising, puljemidler og støttemuligheder er også for elektroniske musikprojekter. Men hvor starter man? Hvordan gør skruer man en ansøgning sammen? Og hvilke puljer skal man søge? Gennem to timer arbejder vi med vores egne projekter, så alle kommer godt fra start med en ansøgning. Workshoppen ledes af projektleder, fundraiser og medlem af bevillingsudvalg Lyra Lauge.
TILMELDING ER NØDVENDIGT
Event og tilmelding: https://goo.gl/8ZXKSn

Mød de elektroniske agenter og bookere (EMD)

Råhuset 1. sal 15.30-17.00 – 25 Pax (på dansk)

Hvad laver bookere og agenter egentlig? Gør det overhovedet en forskel at have en agent? Hvordan skriver man mails, som bookere gider læser? Bookere og agenter lever et liv under overfladen i musikbranchen, men de kan ofte gøre den sidste forskel. Mød en række knivskarpe aktører, der udgør leddet mellem dine yndlingskunstnere og dig på dansegulvet.
TILMELDING ER NØDVENDIGT
Event og tilmelding: https://goo.gl/5BpZuW

Lav dit første rave (EMD) – OBS TIDSPUNKT ÆNDRET

Råhuset 1. sal 17.30-19.45 – 15 pax (på dansk)

Lav dit eget rave. Det er nemlig meget nemmere, end du tror. Medbring din idé til en fest/koncert/rave, og så udvikler vi den i fællesskab. Workshoppen ledes af Sylvester Struckmann, der er festivalleder af Plugout Festival og keyboardspiller for MØ.
TILMELDING ER NØDVENDIGT
Event og tilmelding: https://goo.gl/Txa3Sv