Portræt: Gunner Møller Pedersen

Dato

05.10.2017

Tidsrum

19:30-21:30

Sted

Ny Sal, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Rosenørns Allé 22, 1970 Frederiksberg C

Facebook event

Event på Facebook

I samarbejde med Frederiksberg RecordsRMC – Rytmisk Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hylder Strøm én af de helt store pionerer indenfor dansk elektronisk musik, filmmusik og lydkunst: Gunner Møller Pedersen.

I 1974 selvudgav den konservatorieuddannet komponist Gunner Møller Pedersen sit første store værk – STONED – på eget pladeselskab og skabt i eget musikstudie. En elektronisk symfoni, to numre á 15 minutters varighed, ét på hver side. Et værk, der nu regnes som et af de helt store både lokalt og internationalt. Udover STONED har Gunner Møller Pedersen også udgivet bl.a. værket Et Lydår (1982) samt skrevet musik til Nils Malmros- og Jørgen Leth-film.

STONED bliver nu genudgivet af Frederiksberg Records. En genudgivelse, der med udgangspunkt i de originale masterbånd og komplet re-mastering, ønsker at gøre STONED tilgængelig for mange flere mennesker. Det er nemlig kun få heldige pladesamlere – der med held og €300 på lommen, som brugtprisen minimum lyder – der har erhvervet en af de få originale kopier. 2017-udgaven er superviseret af Gunner Møller Pedersen og er klangligt den originale udgivelse overlegen. Visuelt er genudgivelsen den originale plade tro, og den indeholder desuden en booklet med nye noter af komponist og Strøm-kurator Thomas Knak.

I denne anledning inviteres der til en unik portrætsamtale med Gunner Møller Pedersen og Frederiksberg Records’ Andreas Vingaard, styret af DJ og journalist Katrine Ring. Samtalen vil fokusere på STONED, men også på Gunner Møller Pedersens andre kompositioner. Der vil blive afspillet eksempler på både den originale og genudgivede version af STONED samt mulighed for efterfølgende at snakke med alle involverede parter over kolde drikke, og selvfølgelig købe pladen.

Dato: Torsdag d. 5 Oktober
Tid: 19:30-21:30
Sted: Ny Sal, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Rosenørns Allé 22, 1970 Frederiksberg C
Entré: Gratis

Genudgivelsen er støttet af Dansk Komponistforening og Strøm.

Strøm er støttet af Statens KunstfondKøbenhavns Kommune ogFrederiksberg Kommune.