Thomas Knak

Hvis man kan tale om legender i dansk elektronisk musik, hører Thomas Knak i sandhed til i den kategori. Under navnet Opiate og i konstellationer som blandt andet Future 3, System og People Press Play har han været en af pionererne i dansk electronica. Han arbejdede med selveste Björk på hendes Vespertine album og har produceret remixes for blandt andre Coldcut og Bomb The Bass.
Lyden af Thomas musik er mødet imellem hverdagens til tider sky analog og digitale lyde, som arrangeret finder sin plads imellem lagene af rytmiske forskydninger og melodiske loops, og ender som en form for musikalsk fint defineret patch-work
Siden årtusindeskiftet har han arbejde med at skubbe mulighederne i legen med soniske
muligheder i solo og samarbejdsprojekter, samt udvidet paletten som komponist og producer via musik til film, dans og andre kunstfag… men stadig med lige dele øre for elektronisk musiks akademiske historie og den evigt foranderlige optimeret og funktionelle klub-musik.
Hans nærmest umenneskelige viden og nysgerrighed når det kommer til musik, skinner igennem produktioner og livesets. Det gælder om at lytte godt efter når Thomas Knak stiller sig bag knapperne.